SEMINARI ONLINE #Agenda2030Feminista

‘Estratègies d’incidència política per al monitoratge dels Drets Sexuals i Reproductius a nivell local, regional i internacional’ 

El Seminari Online ‘Estratègies d’incidència política per al monitoratge dels Drets Sexuals i Reproductius a nivell local, regional i internacional’  és un debat entre dues de les millors expertes en incidència política en drets humans de les dones que hi ha al món:

  • Mónica Novillo, Coordinadora de la Red de Educación Popular Entre Mujeres (REPEM) i Directora Executiva de la Coordinadora de la Mujer de Bolivia, Comunicadora social i anys d’experiència i activisme feminista en relació a l’educació no sexista, la co-educació i la defensa dels Drets Humans de les Dones a Bolívia i a Amèrica Llatina i el Carib i,
  • Sandra Castañeda, Coordinadora General de la  Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC) activista i advocada feminista colombiana amb molts anys d’experiència en els diferents espais d’incidència globals (CSW, CPD, Beijing, etc.) però també regionals a Amèrica Llatina, i locals a Colòmbia entre d’altres països de la regió.

Les dues expertes i representants de les xarxes llatinoamericanes han compartit experiències i s’han qüestionat els següents temes:

  • Què és el monitoratge en matèria de Drets Sexuals i Reproductius? Com es materialitza?
  • Quines experiències en monitoratge local, regional i internacional han funcionat? i quines no? 
  • Com s’incideix en monitoratge? Quines eines tenim i com ho articulem? Qui ho fa a nivell local, regional i internacional?
  • Com pot incidir la societat civil en el monitoratge de l’Agenda 2030 des d’una perspectiva feminista, i posar al centre la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius?

El seminari, realitzat online entre Barcelona i La Paz el 14 de juny de 2019, ha estat moderat per Montse Pineda Lorenzo de l’ Agenda 2030 Feminista. Ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Idioma del seminari: espanyol // Duració: 1h27min

 

Sobre els Seminaris Online / Webinars de l’Agenda 2030 Feminista

Una de les accions d’incidència i alhora de sensibilització i coneixements compartits que dur a terme l’Agenda 2030 Feminista és la realització de seminaris online sobre incidència política en drets sexuals i reproductius en l’àmbit global però també regional i local, instruments de monitoratge, agenda 2030, educació popular i altres temes relacionats amb la garantia dels drets sexuals i reproductius i la incidència que podem fer des de les entitats i associacions de la societat civil, moviments socials, plataformes, i ciutadana en general.

Per dur a terme aquests seminaris online, comptem amb l’experiència de dues xarxes llatinoamericanes com són la Red de Educación Popular Entre Mujeres (REPEM) y la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC) que ens aporten i comparteixen coneixements, i que a més a més són aliades de l’Agenda 2030 Feminista en els diferents espais d’incidència política per garantir els Drets Sexuals i Reproductius.

+ informació sobre l’Aliança Agenda 2030 Feminista

Es tracta de poder enfortir-nos en les nostres capacitats d’incidència i de monitoratge i compartir coneixements amb companyes i expertes d’altres regions del món, de tal manera que sumem esforços, experiències i anem teixint aliances per poder garantir els Drets Sexuals i Reproductius amb més força.

El juny de 2018 es va realitzar el primer seminari online de l’Agenda 2030 Feminista amb Sandra Castañeda Martínez, Coordinadora General de la RSMLAC. Va ser un espai per compartir coneixements sobre instruments de monitoratges, en particular l’experiència d’Amèrica Llatina de Mira que te Miro, i com es va dur a terme la construcció de l’Agenda 2030 des de la visió de l’activisme i de la societat civil organitzada. Aquest seminari tenia com a objectiu enfortir capacitats i coneixements del Grup de Monitoratge de l’Agenda 2030 Feminista que ha estat treballant durant quasi bé dos anys, per elaborar indicadors en drets sexuals i reproductius per poder mesurar la implementació de l’agenda 2030 a Catalunya des d’una perspectiva feminista interseccional.

 

 

 

Share: