Seminari Agenda 2030 Feminista

 

 

Seminari L’ Agenda 2030 i els Drets Sexuals i Reproductius en un context polític global d’increment dels fonamentalismes 

Dijous 7 de març de 2019 /  de 9:30h a 14:30h / CERC Pati Manning, Auditori. Carrer Montalegre 7, Barcelona

Inscripcions obertes (aforament limitat): http://bit.ly/inscripcions2030feminista

El seminari, organitzat per l’Agenda 2030 Feminista, programa liderat per les entitats catalanes Creación Positiva i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius, i que compta amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament tindrà lloc en el marc de l’Agenda 2030 i del treball que s’està realitzant per a posicionar de manera conjunta i des d’una perspectiva de gènere i feminista, els drets sexuals i reproductius, com a eix vertebrador dels drets de les dones, en el centre de les agendes tant locals com globals davant les múltiples amenaces, entre elles, l’augment dels fonamentalismes i extremismes.

Els Drets Sexuals i Reproductius són drets de les dones i s’han de posar al centre de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. L’aproximació legal en drets humans expressada en els convenis internacionals i altres instruments de drets humans de les dones, és necessari però no suficient per un canvi significatiu de cultura que sustenta les relacions desiguals de gènere. És per això que des del feminisme interseccional treballem per canviar el paradigma patriarcal i per aconseguir una transformació social real, dotant de contingut polític feminista els instruments internacionals de drets humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’increment dels fonamentalismes i extremismes estan atemptant contra la garantia dels drets humans i en particular contra els drets de les dones a tot el món. De manera global, l’increment de moviments i partits polítics d’extrema dreta, i fonamentalismes religiosos, representen un important retrocés en drets i tenen un impacte molt negatiu en els drets humans com són els drets sexuals i reproductius, la salut, l’educació o la cultura.

A més a més, tenint en compte la proximitat i importància tant de les eleccions europees com de les eleccions municipals 2019, és necessari actuar en relació als perills i impactes directes que aquests moviments anti-drets tenen sobre la vida de les dones i les persones LGTBI.

El seminari pretén donar visibilitat i conscienciar sobre l’augment dels fonamentalismes a Europa, Amèrica Llatina y a tot al món i com aquests i altres amenaces violen els drets humans en general i els drets de les dones en particular.

Aquest espai busca també presentar  els reptes i amenaces actuals sobre drets sexuals i reproductius des d’una Agenda 2030 feminista i els seus respectius abordatges i estratègies per combatre’ls.

El seminari està dirigit tant a organitzacions de la societat civil (drets humans i drets de les dones), autoritats, representants governamentals (locals, catalanes, estatals, europees, etc.) i a la ciutadania en general i comptarà amb ponents especialistes en la temàtica, tant des de l’àmbit local com internacional com:

Karima Bennoune, Relatora Especial de Nacions Unides en l’esfera dels Drets Culturals

Neil Datta, Director Executiu del Fòrum Parlamentari Europeu de Població i Desenvolupament (EPF)

Sandra Castañeda Martínez, Coordinadora general de la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC)

Montse Pineda Lorenzo, Agenda 2030 Feminista, Coordinadora d’incidència política de Creación Positiva

Almudena Rodríguez García, Agenda 2030 Feminista, Responsable d’incidència política internacional de L’Associació Drets Sexuals i Reproductius

 

Compartim el Programa del Seminari !


 

 

#Agenda2030Feminista

Share: