AGENDA 2030 FEMINISTA

Agenda 2030 feminista

 

 

Benvinguda!, estem encantades de comptar amb tu en la feina per implementar una Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible feminista i d’aquesta manera garantir “no deixar ningú enrere”.

Aquest kit de campanya està dissenyat per a les organitzacions i defensores de drets humans i del moviment de dones i feminista d’arreu del món que treballen per a la implementació de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i per l’assoliment dels ODS a escala local i global.

El Kit de campanya t’ofereix diferents eines que aporten a què l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible incorpori una perspectiva feminista interseccional.

Pots utilitzar els diferents materials de l’Agenda 2030 feminista de la manera que consideris millor per al teu treball de sensibilització, formació i / o d’incidència política.

Les imatges  de la camapanya han estat  dissenayades per l’artista feminista Kubelik i  la pàgina web per la  dissenyadora Teresa Jimenez.

 

 

Sobre Agenda 2030 feminista

Al setembre de l’any 2015 es va aprovar en l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible a través de la qual s’estableix el nou marc de desenvolupament que estarà vigent fins a l’any 2030.

L’Agenda 2030, estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, 169 metes i un llistat d’indicadors que formen el full de ruta que guiarà les polítiques en els  anys vinents.

L’Agenda és universal ja que afecta tots els estats membres de les Nacions Unides. Per tant, tots els estats estan obligats a traslladar els objectius de desenvolupament sostenibles a les seves realitats socials. Això suposa que els governs, de tots els nivells, estan obligats a formular i / o reformular les seves polítiques públiques amb l’objectiu d’aconseguir el desenvolupament sostenible establert en l’Agenda.

 

 

Per què és necessària una Agenda 2030 feminista?

L’Agenda 2030 estableix un ODS específic per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes (ODS 5) però sense el reconeixement explícit dels drets humans de les dones que queda fora del document oficial i només s’integren en la seva declaració política . Part en  què es reconeix la importància de la transversalitat de gènere i de la Plataforma d’Acció de Beijing i del Programa d’Acció de la Conferència Internacional sobre Població i Desenvolupament com a elements fundacionals.

Els drets sexuals de les dones i altres col·lectius no es reconeixen i els drets reproductius s’incorporen d’una manera molt acotada. A més, la divisió sexual del treball es recull d’una manera molt feble I, el fet de confiar plenament en el creixement econòmic com a via per aconseguir el desenvolupament planteja seriosos dubtes des del feminisme.

Per això i, des del convenciment que Sense els Drets Sexuals i Reproductius, sense els Drets Humans de les Dones i sense el Feminisme no serà possible assolir la nova Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, us convidem a treballar totes juntes en la implementació de l’Agenda 2030 feminista per garantir no deixar ningú enrere.

 

 

Participa en l’Agenda 2030 feminista!

Hi ha diferents maneres de participar en la Campanya Agenda 2030 feminista:

Si ets una entitat o ONG pots unir-te a la plataforma Agenda 2030 feminista i juntes treballar en la implementació de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. Tots els col·lectius, grups, entitats i professionals sou necessàries.

• Fes un cop d’ull als ODS feministes que proposem com a alternativa als oficials aprovats per les Nacions Unides. Utilitza, comparteix i difon els materials: “ODS Feministes

• Fes una ullada també als indicadors feministes dels ODS. Els indicadors feministes que hem elaborat tenen un marcat caràcter polític i estan adaptats al territori català. Aquest llistat és només una proposta. Ets lliure per afegir els indicadors feministes que consideres que s’han d’incorporar a la llista i els inclourem. Per a això escriu-nos a info@agenda2030feminista.org

 

 

Participa a través de les xarxes socials!

Pots utilitzar les imatges d’Agenda 2030 feminista com a perfil de Facebook o de Twitter:

1/ El logo de l’Agenda 2030 feminista.

Facebook

Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2/ Els materials gràfics per xarxes socials

Per compartir a facebook i twitter

Facebook

Twitter

 

Per customitzar la teva foto de portada a facebook i twitter

Facebook

Twitter

 

 

3/ Les imatges dels ODS feministes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEURE ODS FEMINISTES

 

4/ Utilitza els hashtags de l’Agenda 2030 feminista en els teus missatges

 #Agenda 2030feminista.
 #FemODS.
 #ODSfeministes

 

 

Estigues informada!

Sobre el procés d’implementació de l’Agenda 2030 a través www.agenda2030feminista.org

 

 

Detalls de contacte!

Si tens alguna pregunta sobre la campanya Agenda 2030 feminista, si us plau,  posa’t en contacte amb nosaltres per:

1/  e-mail: info@agenda2030feminista.org

2/ visita el lloc web de la campanya: http://www.agenda2030feminista.org

Per conèixer les últimes notícies, també pots seguir-nos a través de

 Twitter: @ 2030Feminista
Facebook: @Agenda2030Feminista

Share: