ODS11 – Seminari Online – Women’s Major Group

Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible (HLPF en les seves sigles en anglès),  en particular l’ODS11 relatiu a les ciutats i assentaments urbans.

El Women’s Major Group (WMG) és un dels grups de la societat civil que té representació a Nacions Unides en el marc del desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. Reuneix més de 600 organitzacions i persones (a títol individual) que assumeixen la responsabilitat de facilitar la participació de dones de la societat civil en aquest espai polític i contribueix a les negociacions intergovernamentals en relació al desenvolupament sostenible amb una perspectiva de drets humans i d’igualtat de gènere.

Per tal de preparar tot el treball d’incidència del HLPF que tindrà lloc la segona i tercera setmana de juliol, el Women’s Major Group està organitzant un seguit de sessions online sobre els diferents ODS que es revisaran enguany.

És per aquest motiu que l’Agenda 2030 Feminista,  representada al WMG a través de les entitats Creación Positiva i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB), i tenint en compte el treball i anàlisi realitzats en relació als ODS i la necessitat d’una perspectiva feminista i de drets humans, ha participat a aquestes sessions online preparatòries de tot el treball d’incidència del HLPF que tindrà lloc la segona i tercera setmanes de juliol.

A la sessió online, la nostra companya va presentar les estratègies de l’Agenda 2030 Feminista com són articular l’ Agenda 2030 amb els instruments regionals i internacionals, teixir aliances amb organitzacions feministes i de dones, fer incidència i treballar amb governs locals i regionals.

En relació a l’ ODS11 des d’una perspectiva feminista i de drets sexuals i reproductius, va insistir en que el dret a viure a una ciutat segura i resilient és el dret de les dones a viure lliures de violències, esmentant les intervencions de l’Ajuntament de Barcelona a través dels protocols contra les violències sexuals.
 
Durant la seva intervenció, Almudena Rodríguez també va recordar que la violència sexual és el principal pilar del patriarcat i que les dones, nenes i col·lectiu LGTBI pateixen també a l’espai públic.
 
 
Share: