FORMACIONS – EINES FEMINISTES PER AL DESPLEGAMENT DE L’AGENDA 2030

EINES FEMINISTES PER AL DESPLEGAMENT DE L’AGENDA 2030 / Formacions

 

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un full de ruta universal que compromet els estats membres de les Nacions Unides, les seves empreses i la seva ciutadania.

Tenint en compte el marc mateix de la declaració política de l’Agenda 2030, i a l’empara del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya aprovat pel Govern de la Generalitat el 25 de setembre de 2019, aquest curs ofereix eines per a garantir que el desplegament de l’Agenda sigui un avenç per al ple exercici dels drets humans de les dones.

El curs s’enfoca a aprofundir en l’Agenda 2030 per poder així generar capacitats, coneixements i eines per a la incidència alhora que per al seu aterratge. A partir del treball amb referents de grups, entitats, institucions i professionals, i des de la transversalització de gènere i la interseccionalitat, veurem com fer seguiment i incidència en les agendes de Desenvolupament i dels Drets Humans de les dones, i en àmbits de polítiques públiques tant locals com globals. En aquesta línia la formació planteja estratègies per a conèixer les agendes, identificar com ens afecten quotidianament, com podem fer-les nostres i com aterrar-les. Per tant, treballarem l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible per transformar-la i fer-la accessible a les realitats específiques de les participants i incorporar-les a les polítiques públiques catalanes i locals que afecten a les dones.

Objectius

  1. Conèixer l’Agenda 2030, la perspectiva feminista i l’aplicació als propis àmbits d’intervenció.
  2. Conèixer els mecanismes i espais d’incidència política i social locals i globals.
  3. Saber incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb perspectiva feminista als plans propis d’actuació.
  4. Saber definir estratègies d’incidència i comunicatives que puguin fer avançar les agendes locals en aquest àmbit.

A qui van dirigides?

Les formacions van dirigides a personal de les administracions públiques vinculat a les polítiques públiques que afecten a les dones segons demarcació territorial i a entitats, moviments i grups de dones.

Qui les imparteix?

L’Agenda 2030 Feminista (Creación Positiva i L’Associació Drets Sexuals i Reproductius)

S’imparteixen de manera presencial o a través de plataforma digital, i es divideixen en 2 sessions de 3 hores cadascuna o 1 sessió de 6 hores.


FORMACIONS REALITZADES

FORMACIONS ICD / CATALUNYA  – Novembre, 2020

Durant el mes de novembre de 2020, des de l’Agenda 2030 Feminista, hem dut a terme les formacions ‘Eines feministes per al desplegament de l’Agenda 2030’, organitzades per l’Institut Català de les Dones (ICD).

L’objectiu principal de les formacions ha estat conèixer els mecanismes i espais d’aplicació de l’Agenda 2030 per a la incidència política i social locals i globals des d’una perspectiva feminista interseccional.

Durant les formacions de novembre 2020 han estat per a les demarcacions territorials següents:

  • Catalunya Central
  • Camp de Tarragona
  • Barcelona i Àrea Metropolitana

Impartides per: Montse Pineda Lorenzo (Creación Positiva)  i Almudena Rodríguez García (L’Associació Drets Sexuals i Reproductius)

 

FORMACIÓ CAONGD / SEVILLA – Gener, 2020

El 31 de gener de 2020, l’Agenda 2030 Feminista ha realitzat el taller/formació ‘Agenda 2030 Feminista, profundizando en el compromiso de los ODS con los derechos humanos de las mujeres‘ a la seu de APY Solidaridad en Acción a Sevilla, i organitzat per la Coordinadora Andaluza CONGD (CAONGD). La formació s’ha dirigit a entitats, ONGs i moviments socials vinculats a la CAONGD.

Els temes principals de la formació han estat:

  • Incidència política feminista local i global
  • Agendes internacionals de Drets Humans de les Dones
  • ODS feministes

La formació ha estat impartida per Almudena Rodríguez García qui, posteriorment, ha estat entrevistada en el programa de radio de la CONGD Andalucía sobre l’Agenda 2030 Feminista i la proposta de ODS Feministes: https://caongd.org/surtopias-129/

 

Share: