FORMACIONS

EINES FEMINISTES PER AL DESPLEGAMENT DE L’AGENDA 2030 / Formacions

 

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un full de ruta universal que compromet els estats membres de les Nacions Unides, les seves empreses i la seva ciutadania.

Tenint en compte el marc mateix de la Declaració política de l’Agenda 2030, i a l’empara del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya aprovat pel Govern de la Generalitat el 25 de setembre de 2019, i de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030 aprovada pel Consell de Ministres el 5 de juny de 2021, aquest curs ofereix eines per a garantir que el desplegament de l’Agenda sigui un avenç per al ple exercici dels drets humans de les dones.

El curs s’enfoca a aprofundir en l’Agenda 2030 per poder així generar capacitats, coneixements i eines per a la incidència alhora que per al seu aterratge. A partir del treball amb referents de grups, entitats, institucions i professionals, i des de la transversalització de gènere i la interseccionalitat, veurem com fer seguiment i incidència en les agendes de Desenvolupament i dels Drets Humans de les dones, i en àmbits de polítiques públiques tant locals com globals. En aquesta línia la formació planteja estratègies per a conèixer les agendes, identificar com ens afecten quotidianament, com podem fer-les nostres i com aterrar-les. Per tant, treballarem l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible per transformar-la i fer-la accessible a les realitats específiques de les participants i incorporar-les a les polítiques públiques catalanes i locals que afecten a les dones.

Objectius

 1. Conèixer l’Agenda 2030, la perspectiva feminista i l’aplicació als propis àmbits d’intervenció.
 2. Conèixer els mecanismes i espais d’incidència política i social locals i globals.
 3. Saber incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb perspectiva feminista als plans propis d’actuació.
 4. Saber definir estratègies d’incidència i comunicatives que puguin fer avançar les agendes locals en aquest àmbit.

A qui van dirigides?

Les formacions van dirigides a personal de les administracions públiques, organitzacions de la societat civil, moviments i grups de dones, etc.

Qui les imparteix?

L’Agenda 2030 Feminista (Creación Positiva i L’Associació Drets Sexuals i Reproductius)

S’imparteixen de manera presencial o a través de plataforma digital.


FORMACIONS REALITZADES

 

∇ FORMACIÓ MZC / ANDALUSIA – Octubre/Novembre, 2021

Des de l’Agenda 2030 Feminista hem impartit la formació en línia ‘Enfocament de Drets Sexuals i Reproductius en l’Agenda Internacional feminista per a la cooperació andalusaorganitzada per l’entitat Mujeres en Zona de Conflicto (MZC) com a part del seu projecte per enfortir agents andalusos/es sobre els reptes de la cooperació andalusa davant l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els objectius principals del curs, que s’ha dividit en tres mòduls, han estat els següents:

 • Analitzar des de l’enfocament crític, feminista, interseccional, decolonial i antirracista, els ODS i l’Agenda 2030.
 • Visibilitzar la importància de la centralitat dels Drets Sexuals i Reproductius per a la implementació de l’Agenda 2030.
 • Proporcionar, als i les agents andalusos/es de cooperació, eines per a la garantia dels Drets Sexuals i Reproductius des dels diferents espais d’intervenció, per al seguiment i monitoratge del compliment de l’Agenda 2030.

Impartides per: Almudena Rodríguez García (L’Associació Drets Sexuals i Reproductius) i Laura Viladevall Corominas (Creación Positiva)

 

∇ FORMACIONS ICD / CATALUNYA  – Novembre, 2020

Durant el mes de novembre de 2020, des de l’Agenda 2030 Feminista, hem dut a terme les formacions ‘Eines feministes per al desplegament de l’Agenda 2030’, organitzades per l’Institut Català de les Dones (ICD).

L’objectiu principal de les formacions ha estat conèixer els mecanismes i espais d’aplicació de l’Agenda 2030 per a la incidència política i social locals i globals des d’una perspectiva feminista interseccional.

Durant les formacions de novembre 2020 han estat per a les demarcacions territorials següents:

 • Catalunya Central
 • Camp de Tarragona
 • Barcelona i Àrea Metropolitana

Impartides per: Montse Pineda Lorenzo (Creación Positiva)  i Almudena Rodríguez García (L’Associació Drets Sexuals i Reproductius)

 

 

∇ FORMACIÓ CAONGD / SEVILLA – Gener, 2020

El 31 de gener de 2020, l’Agenda 2030 Feminista ha realitzat el taller/formació ‘Agenda 2030 Feminista, profundizando en el compromiso de los ODS con los derechos humanos de las mujeres‘ a la seu de APY Solidaridad en Acción a Sevilla, i organitzat per la Coordinadora Andaluza CONGD (CAONGD). La formació s’ha dirigit a entitats, ONGs i moviments socials vinculats a la CAONGD.

Els temes principals de la formació han estat:

 • Incidència política feminista local i global
 • Agendes internacionals de Drets Humans de les Dones
 • ODS feministes

La formació ha estat impartida per Almudena Rodríguez García qui, posteriorment, ha estat entrevistada en el programa de radio de la CONGD Andalucía sobre l’Agenda 2030 Feminista i la proposta de ODS Feministes: https://caongd.org/surtopias-129/