L’ Agenda 2030 Feminista al HLPF 2018

Del 9 al 19 de juliol de 2018 té lloc a Nacions Unides (a la ciutat de NYC) el Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible (HLPF en les seves sigles en anglès) on s’hi estan revisant els avenços dels ODS 6, 7, 11, 12, 15 i 17, i es presentaran els informes nacionals voluntaris sobre l’ Agenda 2030 de 47 estats, entre els quals l’ espanyol.

El Programa hi serà present a través de les nostres companyes: Montserrat Pineda Lorenzo (Creación Positiva) i l’Almudena Rodríguez García (APFCiB) i com a part integrant del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), el Women’s Major Group, i Futuro en Común.

Objectius de la participació al HLPF

L’ Agenda 2030 Feminista farà incidència per tal de contribuir a la garantia real dels drets sexuals i reproductius a nivell global i perquè l’Agenda de desenvolupament sostenible incorpori una mirada feminista i no deixi a ningú enrere de veritat. #Agenda2030Feminista

Es treballarà en el marc de quatre espais com són l’agenda catalana, l’agenda estatal espanyola, l’aliança amb les companyes llatinoamericanes i europees, i l’agenda global.

Assistirem a i treballarem junt amb la delegació catalana al HLFP2018 encapçalada per el conseller d’Acció Exterior, junt amb representants del CADS, l’ACCD i com a membres del CNDC.

Serem presents i continuarem la feina feta en relació a l’Informe Nacional Voluntari de l’Estat espanyol junt amb Futuro en Común (la plataforma d’organitzacions de la societat civil a nivell estatal) per tal de posicionar els drets sexuals i reproductius a l’agenda estatal.

També seguirem teixint aliances amb companyes de la societat civil llatinoamericana i europea, a través de reunions i feina d’incidència i suport comuns. I alhora participant activament al HLPF com a membres del Women’s Major Group  #FeministDemand on hem participat de forma activa amb el seu document de posicionament.

Participarem al Fòrum Local i Regional sobre el Desenvolupament Sostenible, a la presentació dels Informes Nacionals Voluntaris de diferents estats i al Debat General de l’Agenda 2030 i a l’adopció de les conclusions de la declaració ministerial.#HLPF2018

A més a més farem visible l’Agenda 2030 Feminista i la nostra proposta d’objectius de desenvolupament sostenible feministes a l’agenda global, compartint els nostres materials i el nostre posicionament en aquest espai internacional.#ODSfeministes

Els ODS seran feministes o NO seran!

Per més informació sobre els nostres materials ? Materials ODS Feministes

Per veure la nostra agenda i calendari durant el HLPF ? Calendari Agenda 2030 Feminista

Podeu seguir la nostra feina al HLPF a través de les xarxes socials ? Twitter

 

 

Share: